Changing the Game

Katso video

Dokumentti seuraa kolmen huipputasolla urheilevan transnuoren kamppailua niin kilpakentillä kuin osavaltioiden lakien ja omien toiveiden ja kasvun kanssa. Dokumentti herättää ja kysyy monia kysymyksiä muun muassa urheilusta sekä sen merkityksestä nuorten elämässä. 

Dokumentissa seurattavat nuoret asuvat eri osavaltioissa, joissa on erilaiset lait ja käytännöt koskien transurheilua. Texasin lakien mukaan transsukupuoliset joutuvat kilpailemaan siinä sarjassa, johon he syntymätodistukseensa merkityn sukupuolen perusteella kuuluvat. Niinpä painija Mack Beggs joutuu painimaan tyttöjen sarjassa voidakseen harrastaa rakastamaansa lajia. Connecticutin osavaltion käytännöt sen sijaan sallivat henkilön itse valita sen sarjan, jossa kilpailee, joten Andraya Yearwood juoksee tyttöjen joukkueessa. Hiihtäjä Sarah Rose Huckman asuu New Hamshiressä, jossa hän kilpailee valintansa mukaisesti tyttöjen sarjassa, mutta siinä on riskinsä. Osavaltio näet edellyttää, että transnuorten on käytävä sukupuolenkorjausleikkauksessa voidakseen kilpailla sukupuoli-identiteettinsä mukaisessa kilpasarjassa. 

Transgender high school athletes from across the US compete at the top of their field while also challenging the boundaries and perception of fairness and discrimination.

DOKUMENTTI

Ohjaus: Emmy-voittaja Michael Barnett

Pääosassa: Mack Beggs, Sarah Rose Huckman, Andraya Yearwood

Kesto: 90 min

Ikäraja: S

Kieli: englanti

Tekstitys: suomi

Tuotantomaa ja vuosi: USA 2019

NÄYTÖKSET

Turku: 24.10. / klo 14.00 / Kino Diana

Oulu: 30.10. / klo 19.00 / Elokuvateatteri Studio

Tampere: 6.11. / klo 19.00 / Arthouse Cinema Niagara

Helsinki: 28.11. / klo 14.00 / Cinema Orion (peruttu)

Pridekino 2021: 1.7. / klo 20.00 / Cinema Orion