Sinusta Minuksi

Nimi on tärkeä yksilön identiteetin – minän – muodostumiselle. Kun henkilö on eri sukupuolta kuin mihin hän ulkoisesti on syntynyt, on hänellä useimmiten myös itselleen väärä nimi. Nimi, joka aina lausuttuna muistuttaa siitä, että ei ole minä, vaan tavallaan sinä.

On ihmisoikeus tulla nähdyksi omana yksilöllisenä itsenään eikä yhtenä ryhmänä. Tulla hyväksytyksi omana itsenään. Olla osa yhteiskuntaa kokonaisena, ilman eriarvoistavia rajoituksia. Tällä hetkellä Suomen laki kohtelee trans- ja muunsukupuolisia epätasa-arvoisesti mm. juridisen sukupuolen korjaamiseen ja itse korjausprosessiin liittyvien oikeuksien suhteen.

Dokumenttiin osallistuneet ihmiset kertovat omista yksilöllisistä lähtökohdistaan lapsuuden kokemuksien ja yhteiskunnan sukupuolittamisen vaikutuksista elämäänsä.  Dokumentissa kuvaan myös erityisesti henkilöiden voimaantumista ja omakuvan  kehittymistä prosessin aikana. Keskusteluissa nousee esiin erityisesti nuorten prosessin haasteet, sillä lapset ja nuoret ovat aikuisten prosessiin verrattuna heikommassa  asemassa.  

DOKUMENTTI

Ohjaus ja kuvaus: Anna Iivanainen / AnnArt

Kesto: 70 min

Ikäraja:

Kieli: suomi

Tuotantomaa ja vuosi: Suomi 2020

NÄYTÖS

Helsinki: 23.10. / 19.00 / Kallion kirjasto 

VAPAA PÄÄSY

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Kallion kirjaston nettisivuilla.