Vuoden 2020 ohjelmisto pähkinänkuoressa

29. Vinokino-elokuvafestivaali oli Turussa 23. – 25.10. Kino Dianassa ja järjestetään Helsingissä 27. – 29.11. Cinema Orionissa. Kolmen päivän aikana näytöksiä on yhteensä kaksitoista, ja tuttuun tapaan ohjelmistossa on dokumentteja, lyhytelokuvakoosteita ja laadukkaita pitkiä elokuvia, niin komediaa kuin draamaakin.

Dokumentteja on kolme: urheilevista transnuorista kertova Changing the Game ja Venäjän ihmisoikeustilanteesta kertovat A Worm in the Heart ja Welcome to Chechnya.

Lauantaina esitettävässä lyhytelokuvakoosteessa Queer Gender on sukupuolen ja kehojen moninaisuudesta kertovia lyhytelokuvia eri puolilta maailmaa. Sunnuntain ohjelmistossa oleva lyhytelokuvakooste Queer Desire sisältää elokuvia ihmisten välisestä vetovoimasta. Tämän koosteen mielenkiintoisin elokuva suomalaisesta näkökulmasta on australialaistuotanto We’re Not Here, jonka toista pääosaa näyttelee Tom of Finland -elokuvasta tuttu Pekka Strang.

Ohjelmiston seitsemästä pitkästä elokuvasta neljä on komedioita. Ohjelmiston perjantaina avaava Ellie & Abbie (& Ellie’s Dead Aunt) ja heti sen perään esitettävä Breaking Fast, lauantai-illan kruunaava My Big Gay Italian Wedding ja sunnuntai-iltapäivänä esitettävä sympaattinen The Sympathy Card.

Vaikuttavia draamoja on kolme: perjantai-illan Moffie, lauantai-iltana klo 18.00 alkava End of the Century ja ohjelmiston loppuhuipennuksena näytettävä Tu Me Manques.

Elokuvista Changing the Game on sallittu kaikenikäisille ja My Big Gay Italian Wedding -elokuvan ikäraja on 7. Muissa elokuvissa ikäraja on vähintään 12 vuotta.

Voit lukea ohjelmistoamme koskevan tiedotteen täältä.

Tampereella näytettiin elokuvat Changing the Game ja The Sympathy Card perjantaina 6.11. ja lauantaina 7.11. Tu Me Manques. 

Oulussa näytöksiä oli kuusi.